mandag 30. juni 2014

300-programmet

I dag starta dagen kl 0600, på fitfactory. Eg byrja PT timen min med spreke Merethe, som ønska ei tidleg økt. Eg er heilt einig. Det er utruleg herleg å starte dagen med trening. Då har ein gjort unna treninga, og kan prioritere andre aktiviteter/ærend ila dagen, utan å ha dårleg samvittiget/ha det hengande over seg, at "ein burde ha trent i dag". I tillegg er trening tidleg på dagen effektivt i forhold til at forbrenninga held seg oppe ila dagen, samt at "den følelsen" av å ha trent, er uvurderlig god :)

Eg foreslo ein test som kallast "300-testen" for Merethe, og ho tok den på strak arm. Denne testen er  svært effektiv, knallhard, ikkje tidkrevjande, og treng lite utstyr. Eg og kunden blei einige om at testen skulle vi gjennomføre på tredje økt i treningsperioden, samt på siste økt vi har saman. På siste økt forventar ein sjølvsagt forbedring, dersom eg som PT har gjort ting riktig.



Nedanfor beskriver eg den aktuelle testen:

* Kroppsheving i bom (Pull-ups) - 25 repitisjoner
* Markløft med 60 kg på stanga- 50 repitisjonar
* Armhevingar- 50 repitisjonar
* Hopp opp og ned på ein 60 cm høg kasse- 50 repitisjonar
* "Floor wipes"- 50 repitisjonar

(Ligge på rygg på benk, hald ei stang over hovudet med vekter med strake armar rett over brystet, hald strake bein 90 grader rett opp mot taket, før beina rett fram/ned, til høgre eller venstre.)

* Ein arm's med 16 kg kettlebell. "Clean-and-press"- 50 repetisjonar
* Kroppsheving i bom (Pull-ups)- 25 repitisjonar

(Det som er viktig her er at programmet er ein "giant-test". Det vil seia at alle øvelsane skal gjennomførast samanhengande. Ein skal ta tida på gjennomføringa, og neste gang ein utfører testen er den forhåpentligvis forbedra. 
Testen har fått navnet, "300-programmet". Kort fortalt er testen henta frå ein film baseret på ei sann historie. Handlinga går ut på korleis Spartan king Leonidas leia ei ekstremt lita militær-gruppe fra Hellas (ca 300 som var hans livvakter), til å invadere den persiske militærgruppa, som var på rundt 250 000 mennesker. Leonidas fekk livvaktene/militæret til å trene hardt, slik at dei hadde sjangs å kjempe mot denne persiske gruppa. For å sjå ut som topptrente livvakter, måtte militær gutta til Leoinads trene hardt før filminnspelinga. Her brukte dei programmet som beskrevt ovanfor. Det gav resultat :) Difor har testen fått navnet 300. Antall repetisjonar er 300 til saman. )


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar